معرفی بازی فکری ذهن

معرفی بازی فکری ذهن (The Mind)

آیا تا به‌حال آرزو کرده‌اید که بتوانید ذهن کسی را بخوانید؟ یا از طریق تله‌پاتی با او ارتباط برقرار کنید؟ بازی فکری ذهن (The Mind) به شما این امکان را می‌دهد تا به کمک چند کارت ساده و در کم‌تر از چند دقیقه به‌درستی تصمیم‌های بازیکن مقابل‌تان حدس بزنید و یک تیم برنده بسازید.
در دنیای پُر از شتاب و دیجیتالی امروز، شاید انجام یک بازی کارتی ساده بدون نیاز به اینترنت یا دستگاه‌های هوشمند جذاب باشد. بازی ذهن تلفیقی منحصربه‌فرد از استراتژی، منطق و روان‌شناسی است که سطح شکیبایی، حساسیت و jعامل اجتماعی بازیکنانش را به چالش می‌کشد. ذهن قوانین پیچیده‌ای ندارد، اما درجه‌ی سختی آن می‌تواند نسبت به نوع بازی و ترکیب بازیکنان سخت یا ساده شود. شما برای یادگیری آن فقط به ۱۰ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت و پس از آن می‌توانید به‌راحتی فرآیند ذهن‌خوانی را شروع کنید.

نکته‌ی جذاب بازی ذهن این‌جاست که بازیکنان را در مقابل یکدیگر قرار نمی‌دهد و همه‌ی شرکت‌کنندگان به‌عنوان یک تیم واحد وظیفه دارند استراتژی موجود در بازی را شکست دهند. توجه به جنبه‌ی روانی و تعاملی بازیکنان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بازی ذهن است. به‌طوری‌که در طول بازی هر بازیکن باید بتواند در کنار استفاده از مهارت‌های استراتژیک خود، رفتار و تصمیم هم‌تیمی‌های خود را تحلیل کند و سیاست خود را با رویکردهای متغیر و سیال بازی تغییر دهد. پیش‌بینی حرکت‌های بعدی سایر بازیکنان و درک الگوهای رفتاری آن‌ها در بازی می‌تواند سطحی از هیجان و تجربه‌ای جذاب را به فرآیند بازی اضافه کند. این بازی هم‌چنین تفکر انتقادی و مهارت‌های حل مساله را تقویت می‌کند. بازیکنان باید با بررسی کارت‌های بازی‌شده، برای رسیدن به اهداف خود سناریوهای مختلف را تحلیل کنند و با تکیه بر تصمیم‌هایی آگاهانه راه‌حل‌هایی خلاقانه ارایه دهند.

ذهن چگونه بازی می‌شود و از چه اجزایی تشکیل شده است؟

ذهن بازیِ شلوغی نیست و کارت‌ها یا اجزای زیاد و مختلف ندارد. در داخل جعبه‌ ۳ دسته کارت شامل «اعداد ۱ تا ۱۰۰»، «۳ عدد کارت ستاره‌ی شانس» و «۵ عدد کارت زندگی» وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود تا سبک و قابل حمل باشد و در کم‌ترین فضای ممکن مانند دانشگاه، مهمانی، قطار یا حتا هواپیما به‌خوبی اجرا شود.
فرآیند بازی از ابتدا تا انتها یک استراتژی پایه یعنی «خواندن ذهن یکدیگر» را دنبال می کند، به‌طوری‌که پس از چند بار بازی متوجه می‌شوید که کارت‌های ساده و کاغذی قدرتی بیش از آن‌چه می‌بینید دارند و به‌سادگی می‌توانند مهارت‌های کارتیمی و ذهنی شما را به چالش بکشند.
شاید بیش‌تر وقت‌ها هنگام بازی، بازیکنان با تکیه بر تحلیل زبان بدن مرحله‌های مختلف را پشت سر بگذارند و گاهی از روی شناخت دقیق یکدیگر به فرآیند ذهن‌خوانی سرعت ببخشند و سختی‌های موجود در بازی را هموار کنند. در هر حال، شما در حین و پس از انجام بازی به بسیاری از ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری هم‌تیمی‌های خود پی می‌برید و همین نکته‌ی مهم باعث می‌شود تا «ذهن» در تقویت مهارت‌های گروهی به‌ویژه فعالیت‌های استارتاپی تاثیر مثبت و کاربردی خود را نشان دهد.
در طرف دیگر، زمان در این بازی حرف اول را می‌زند، به این ترتیب که هر یک از بازیکنان با میزان مکث‌های خود در فرآیند بازی و سکوت کامل، مفاهیم مختلفی را به طرف مقابل خود منتقل می کنند. در بهترین شرایط ممکن – شناخت دقیق بازیکنان از یکدیگر – بازی ذهن حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد، اما باید بدانید که با ایجاد تغییر در ترکیب بازیکنان ممکن است همین بازی با رویکرد متفاوت‌تری پیش برود و حتا ۶۰ تا ۹۰ دقیقه هم ادامه پیدا کند.

شاید در نگاه اول تصور کنید که «ذهن» به شانس متکی است و استراتژی‌های مختلف تا حد اندکی در فرآیند شکست با پیروزی تاثیر می‌گذارند؛ اما این‌طور نیست. در این بازی شانس به همان میزانی اثر می‌گذارند که فرآیند ذهنی و استراتژی‌های شما می‌توانند موثر باشند.

 

جمع‌بندی

بازی فکری و کارتی ذهن، برای گروه سنتی بالاتر از ۸ سال مناسب است و با حضور ۲ تا ۴ بازیکن اجرا می‌شود و در زمان حدودی ۲۰ تا ۹۰ دقیقه پیش می‌رود. شما برای انجام این بازی به ابزاری به‌غیر از کارت‌های موجود در جعبه‌ی آن نیاز نخواهید داشت و از آن‌جایی‌که بازی بدون کلام و در سکوت کامل هم می‌تواند اجرا شود، می‌توانید در محیط‌هایی مانند کتاب‌خانه یا مکان‌های ساکت به‌راحتی با آن سرگرم شوید. در نتیجه و به‌اختصار می‌توان گفت که «ذهن» یک بازی کارتی جذاب و سرگرم‌کننده است که در نهایت سادگی به تقویت مهارت‌های ذهنی و اجتماعی بازیکنانش کمک می‌کند.

نوشته‌های مرتبط